2016. május 13. 11:40 - massageterapia

Keleti masszázsok

 Tradicionális japán masszázs

 

Az egyik legkomplexebb masszázsfajta. A masszázs során nem csak a nyomó-gyúró fogások kerülnek előtérbe, hanem nyújtásokkal, akupresszurás pontok nyomásával, kimozgatásokkal, csontkovácsolással és energetikai kezeléssel ötvözzük a masszázst.

Kínai és japán gyógymódokon alapuló keleti masszázsfajta. A Shaolin harcművészek teljesítményfokozó, egészségmegőrző technikáját átvéve és továbbfejlesztve Masayuki Saionji (1943-2005) japán mester állította össze ezt az alapfokon száz elemből álló terápiát. Rendkívül hatásos megelőzésre és sport teljesítmény fokozására.

 

Tradicionális thai masszázs

 

A tradicionális thai masszázs alapvetően eltér az Európában kialakult és használatos módszerektől: itt ugyanis az izmok lazítása, "megdolgozása" a cél, a thai masszázs viszont a test energetikáját veszi alapul: a terapeuta az energiavonalak mentén található akupunktúrás pontokra gyakorol nyomást, ezzel beindítva a test öngyógyító folyamatait.

 

Távol-keleti talp masszázs

 

Az európai talpmasszázshoz hasonlóan itt is az egész szervezetre fejtünk ki hatást. Gyakran a masszőr segédeszközt is használ, amivel az igazán kicsi reflex pontokat tudja kezelni.

Gyors fájdalomcsillapításra rendkívül hatásos!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogymasszor.blog.hu/api/trackback/id/tr728713652
süti beállítások módosítása